Abies nordmanniana: Forma cònica, branques disposades escalonadament, guarneixen el tronc fins a la base, les fulles són abundants d’un verd brillant. La nostra regió te un clima ideal per la producció d’aquest avet. És tracta de l’espècie més comercialitzada de les que es cultiven al Montseny-Guilleries.
 
Abies pinsapo: L’avet espanyol té forma molt cònica, les fulles abriguen les branques en la seva totalitat, tenen forma rígida i color blavós. És molt resistent als estius secs. 
 
Picea excelsa: És el prototip de l’arbre de Nadal. De creixement molt ràpid, té forma piramidal, amb pisos regulars i fulla de color verd intens. És originari del nord-oest d’Europa.
 
Abies masjoanis: Descobert a la dècada dels 60 per Nicolau i Jesús Masferrer, es tracta d’una hibridació natural entre les pinyes d’Abies pinsapo amb pòl•len d’Abies alba. Constitueix una espècie que hereta les millors qualitats dels seus antecessors. En el seu moment, diversos articles en mitjans especialitzats qualificaven l’espècie, autòctona del Montseny-Guilleries, com “l’arbre de Nadal més bell” o “l’avet més fort d’Europa”.
 
Canac
 
Go to top